Leaderboard


 

Loading
11:00 AM
  1. 300 mins

    11:00 AM - 4:00 PM CT

    VIEW REGISTRATION PACKAGES  REGISTER TODAY

7:30 AM
  1. 570 mins
8:00 AM
  1. 540 mins

    8:00 AM - 5:00 PM

    In addition to the Conference and Exhibition, POWERGEN International is pleased to offer workshop format courses as intensive opportunities for attendees to gain skills and knowledge in specific industry fields. Utility University® courses fill up quickly! Be sure to reserve your spot by registering online. 

    LEARN MORE

7:30 AM
  1. 630 mins
8:00 AM
  1. 600 mins

    Coffee bar in Lobby F
     

    Sponsored by:

    upsbureau veritas

8:30 AM
  1. The Arena
    90 mins

    8:30 AM - 10:00 AM CT

    Open to all attendees and exhibitors

    The keynote session sets the stage and kicks off three exciting days of education and networking at POWERGEN International®. Day one will open with a keynote address by Jim Greer, EVP, and COO of Oncor; Tom Deitrich, President and Chief Executive Officer to Itron; Braden Cammauf, Head of FPT Industrial North America; Jennifer M. Granholm, Secretary, U.S. Department of Energy, and Rick Perry, Former U.S. Secretary of Energy and Governor of Texas. 

    LEARN MORE

10:00 AM
  1. 480 mins
    10:00 AM - 6:00 PM CT
10:30 AM
  1. 60 mins

    10:30 AM - 11:30 AM CST

    How Utilities Can Prepare for a Digital-First World

    REGISTER NOW

  2. 90 mins

    10:30 AM - 12:00 PM CT

    The POWERGEN International Conference Sessions consist of technical deep dives on sector critical topics, with each stream focusing on a vertical discipline. Presentations may include case studies and/or technical papers, providing subject matter experts and thought leaders with the opportunity to share knowledge and engage in meaningful discussions with counterparts. Sessions will cover topics that are important to personnel tasked with building, operating and maintaining power plants.

    LEARN MORE

  3. 390 mins

    10:30 AM - 5:00 PM CT

    The POWERGEN International free to attend Knowledge Hubs are bite-sized ted talks on emerging technologies and trends, digitalization and innovative practices/processes. The Hubs provide topical insight and knowledge transfer opportunities to both presenters and delegate

    LEARN MORE

  4. 420 mins

    10:30 AM - 5:30 PM CST

    How utilities are integrating innovative technologies to build a resilient grid while enabling the energy transition 

    LEARN MORE

12:00 PM
  1. Ballroom C1
    60 mins

    12:00 PM - 1:00 PM CT

    Resiliency, Sustainability and Affordability: Can we Achieve it and Still Keep the Lights On?

    REGISTER NOW

1:00 PM
  1. 120 mins

    1:00 PM - 3:00 PM CT

    The POWERGEN International Conference Sessions consist of technical deep dives on sector critical topics, with each stream focusing on a vertical discipline. Presentations may include case studies and/or technical papers, providing subject matter experts and thought leaders with the opportunity to share knowledge and engage in meaningful discussions with counterparts. Sessions will cover topics that are important to personnel tasked with building, operating and maintaining power plants.

    LEARN MORE

  2. The Arena
    200 mins

    1:00 PM - 4:20 PM

    The POWERGEN and DISTRIBUTECH Leadership Summit track, focused on Destination 2050, was created to provide a platform for energy sector leaders to engage in long-term strategic discussions, focusing on the next 30 years, with the objective of driving forward the energy transition. Speakers and panelists will represent utilities, EPCs, OEMs, regulators, investors and more. These experts from across the ecosystem, seeking solutions to prominent challenges in pursuit of a balanced and sustainable energy mix, will have the opportunity to contribute their thoughts in high-level debates with peers.

    LEARN MORE

3:00 PM
  1. 180 mins

    3:00 PM - 6:00 PM CT

    Take 5 for a drink and a quick chat at our cantina receptions located throughout the exhibit hall.

    LEARN MORE

4:30 PM
  1. 90 mins

    4:30 PM - 6:00 PM CT

    Join your colleagues for a drink on the exhibit floor! Thanks to our sponsors there will be bars available throughout the exhibit hall located at each sponsor's booth.

    LEARN MORE

8:00 AM
  1. Ballroom C2 and C3
    75 mins

    8:00 AM - 9:15 AM CT

    Tickets available for purchase at registration, $75.

    These roundtable discussions provide excellent opportunities to network with peers while engaging with industry experts. Roundtables focused on specific industry topics are moderated by leading professionals in each field.

    LEARN MORE

  2. 540 mins
  3. 540 mins

    Coffee Bar in Lobby F

    Sponsored by:

    upsbureau veritas

9:30 AM
  1. The Arena
    170 mins

    9:30 AM - 12:20 PM CT

    The POWERGEN and DISTRIBUTECH Leadership Summit track, focused on Destination 2050, was created to provide a platform for energy sector leaders to engage in long-term strategic discussions, focusing on the next 30 years, with the objective of driving forward the energy transition. Speakers and panelists will represent utilities, EPCs, OEMs, regulators, investors and more. These experts from across the ecosystem, seeking solutions to prominent challenges in pursuit of a balanced and sustainable energy mix, will have the opportunity to contribute their thoughts in high-level debates with peers.

    LEARN MORE

10:00 AM
  1. 90 mins

    10:00 AM - 11:30 AM CT

    The POWERGEN International Conference Sessions consist of technical deep dives on sector critical topics, with each stream focusing on a vertical discipline. Presentations may include case studies and/or technical papers, providing subject matter experts and thought leaders with the opportunity to share knowledge and engage in meaningful discussions with counterparts. Sessions will cover topics that are important to personnel tasked with building, operating and maintaining power plants.

    LEARN MORE

  2. 420 mins
    10:00 AM - 5:00 PM CT
10:30 AM
  1. Ballroom C1
    60 mins

    10:30 AM - 11:30 AM CT

    Utility Digital Transformation & The Energy Transition

    REGISTER NOW

  2. 330 mins

    10:30 AM - 4:00 PM CT

    The POWERGEN International free to attend Knowledge Hubs are bite-sized ted talks on emerging technologies and trends, digitalization and innovative practices/processes. The Hubs provide topical insight and knowledge transfer opportunities to both presenters and delegate

    LEARN MORE

11:00 AM
  1. Ballroom A3 & A4
    300 mins

    11:00 AM - 4:00 PM CT

    SECC’s Consumer Symposium is a one-of-a-kind event that focuses on energy customers and their relationships with the smart grid, grid edge tech and related programs & services. Through engaging sessions with industry thought leaders, Symposium attendees will gain actionable insights for developing innovative solutions to engage consumers in smart energy in 2022 and beyond.

    LEARN MORE

11:30 AM
  1. Ballroom C4
    90 mins

    11:30 AM - 1:00 PM CT

    Tickets available for purchase at registration, $60.

    Join us for lunch as industry leaders speak on the topic of diversity in the workplace and share best practices they have experienced in this space. Diversity through gender, race, age, disability, and cultural background in the workplace helps build an organization that has a variety of viewpoints best suited to create innovative solutions and meet customers’ needs. We look forward to your questions.

    LEARN MORE

1:00 PM
  1. The Arena
    60 mins

    1:00 PM - 2:00 PM CT

    Open to all attendees and exhibitors

    Day two's Keynote address will feature best-selling author Nancy Giordano, an inspired futurist with one hand on the social compass and the other on the corporate light switch.

    LEARN MORE

1:30 PM
  1. 90 mins

    1:30 PM - 3:00 PM CT

    The POWERGEN International Conference Sessions consist of technical deep dives on sector critical topics, with each stream focusing on a vertical discipline. Presentations may include case studies and/or technical papers, providing subject matter experts and thought leaders with the opportunity to share knowledge and engage in meaningful discussions with counterparts. Sessions will cover topics that are important to personnel tasked with building, operating and maintaining power plants.

    LEARN MORE

2:00 PM
  1. 180 mins

    2:00 PM - 5:00 PM CT

    Take 5 for a drink and a quick chat at our cantina receptions located throughout the exhibit hall.

    LEARN MORE

3:30 PM
  1. 90 mins

    3:30 PM - 5:00 PM CT

    Join your colleagues for a drink on the exhibit floor! Thanks to our sponsors there will be bars available throughout the exhibit hall located at each sponsor's booth.

    LEARN MORE

  2. 90 mins

    4:00 PM - 5:00 PM CT Initiate Booth 

    The fostering and nurturing of young talent is a central pillar of Initiate, whether an undergraduate or post-graduate student, or a young professional at the beginning of their career.

    LEARN MORE

5:00 PM
  1. Lobby AB
    90 mins

    5:00 PM - 6:30 PM CT Lobby AB

    POWERGEN & DISTRIBUTECH Joint Networking Party

    LEARN MORE

8:00 AM
  1. 300 mins
8:30 AM
  1. 90 mins

    8:30 AM - 10:00 AM CT

    The POWERGEN International Conference Sessions consist of technical deep dives on sector critical topics, with each stream focusing on a vertical discipline. Presentations may include case studies and/or technical papers, providing subject matter experts and thought leaders with the opportunity to share knowledge and engage in meaningful discussions with counterparts. Sessions will cover topics that are important to personnel tasked with building, operating and maintaining power plants.

    LEARN MORE

9:00 AM
  1. 240 mins
    9:00 AM - 1:00 PM CT
9:30 AM
  1. 90 mins

    9:30 AM - 11:00 AM CT

    The POWERGEN International free to attend Knowledge Hubs are bite-sized ted talks on emerging technologies and trends, digitalization and innovative practices/processes. The Hubs provide topical insight and knowledge transfer opportunities to both presenters and delegate

    LEARN MORE

11:30 AM
  1. Ballroom A3 & A4
    240 mins

    11:30 AM - 3:30 PM

    SECC’s Consumer Symposium is a one-of-a-kind event that focuses on energy customers and their relationships with the smart grid, grid edge tech and related programs & services. Through engaging sessions with industry thought leaders, Symposium attendees will gain actionable insights for developing innovative solutions to engage consumers in smart energy in 2022 and beyond.

    LEARN MORE

1:00 PM
  1. A122/123
    240 mins

    1:00 PM - 5:00 PM CT

    Forth is partnering with Clarion Events to bring DISTRIBUTECH attendees a workshop for public and private utility project managers and product specialists working within the transportation electrification field. Strategies for Building Inclusive Transportation Electrification Planning will be an engaging 4-hour workshop that will explore the importance of equitable access to clean transportation and strategies to ensure utility programs and initiatives support historically underserved communities. The workshop will also highlight the current state of the EV market, updates on regulatory proceedings as well as charging at Multi-Unit Dwellings.

    LEARN MORE